kamion

Mire használható a GPS nyomkövető?

A GPS-ről már mindenki hallott, ezt a megbízható technológiát használja ki a GPS nyomkövető is, melyet többek között gépjárművekbe is lehet szerelni. Az installálása nem nehéz feladat, rövid időn belül megvan, utána pedig élvezhetjük ennek az eszköznek az áldásos előnyeit.

Ebben a cikkben megtudhatjuk, mire is használható ez a berendezés.

8 dolog, amire a nyomkövetés felhasználható

Szinte napestig lehetne sorolni, mire használható a nyomkövetés, de a leggyakoribb célterületek közé tartoznak a következők:

  • Jármű karbantartása: A naplózásnak köszönhetően a rendszer jelez, amikor a járműnek valamilyen karbantartásra van szüksége.
  • Munkatársak nyomon követése: A valós idejű adatoknak köszönhetően képet kaphatunk arról, hogy a gépjárművet vezető munkatársunk nem tévedt-e el, nem esett bántódása vagy nem próbál-e meg kerülő utakat találni a feladat elvégzésére.
  • Szállítmányok nyomkövetése: Az okosrendszerek a járművek követésével és a megfelelő raktározási feladatok elvégzésével mindig tudják, hogy egy tétel bent van-e a raktárban, éppen merre tart, és ki a felelőse. Ezzel csökkenthető az elveszett vagy eltűnt árucikkek, így a veszteségek volumene is.
  • Kevesebb leállás: Az időben elvégzett karbantartások miatt csökken a meghibásodások és leállások száma, ezzel nő a hatékonyság.
  • Könnyebb adminisztráció: A nyomkövetés miatt a háttérben futó rendszerek könnyebben elvégzik az adminisztrációt, ezek nagy része automatizálható, így kizárható az emberi hiba.
  • Egyszerűsített jelentéstétel: A meglévő naplófájlok automatizáltan elküldhetők a hatóságok felé, melyekhez csatolhatók a GPS nyomkövetőkből kinyert adatok. Így elkerülhetők a jelentések késéséből eredő büntetések.
  • Könnyebb üzletmenet tervezés: A GSP nyomkövetők adatainak köszönhetően minden korábbinál pontosabb kép kapható a működési költségekről, ezekkel aztán számolni és tervezni lehet.
  • Biztosítási díjak csökkenése: Egyes biztosítótársaságok kedvezményeket adnak az olyan járművekből álló flottáknak, melyek nyomkövetést használnak, ezzel éves szinten is komoly pénz marad meg más feladatokra.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük