A Gmail valószínűleg világviszonylatban a legelterjedtebb levelezőrendszer, amelyet a Google szolgáltat, méghozzá ingyenesen. 2004-ben vált elérhetővé a nagy közönség számára, azóta pedig folyamatos fejlesztések alatt áll. Napjainkra már 10 GB-nál is több helyet szolgáltat.

A Gmail belépés felület könnyen kezelhető, kimondottan felhasználóbarát, igényes weboldal. Szimpatikussá teszi továbbá, hogy stílusos, színes animációkkal tarkították a felületet. A prémium linképítésben is gyakran használják.

Gmail belépés – így történik

A kezdő oldalon több helyen is lehetőségünk van fiókot létrehozni. A regisztrációnál a nevünk, a leendő e-mail címünk (felhasználónevünk) és a jelszavunk megadása, illetve megerősítése után léphetünk tovább. Ezután a telefonszámunkat, biztonsági e-mail címünket vagy nemünket is megadhatjuk – bár ezek nem kötelezőek, – ellentétben a születési dátumunkkal, melynek beírása nélkül nem tudjuk folytatni fiókunk létrehozását. Ez utóbbira azért van szükség, mivel életkorhoz kötött a szolgáltatás használata. Ezek után személyre szabhatjuk fiókunkat, amely az oldal kinézetétől kezdve egészen az adatok pontos koordinálásáig terjedhet.

A továbbiakban már könnyen bejelentkezhetünk a világ bármely pontjáról, amennyiben internet összeköttetéssel rendelkezünk. Csupán a megadott felhasználónévre és jelszóra, néha pedig, egy-egy hitelesítés erejéig, a biztonsági e-mail címre vagy telefonszámra lesz szükségünk.

A rendszerben kezelhetjük, fogadhatjuk, csoportosíthatjuk, megjelölhetjük és még rengeteg módon tehetjük átláthatóbbá webes kommunikációnkat a gmail segítségével.

Mindent nyitó fiók

Egy hatalmas előny, hogy ezzel a regisztrálással rengeteg más szolgáltatáshoz is hozzáférhetünk, amelyet szintén a Google üzemeltet. Ilyen a Google Maps, a YouTube, a naprakész Hírek, a Meet, a Hangouts, a Drive, a Naptár, a Fordító, a Fotók és a Duo. Ha összekötjük az oldalt telefonunkkal akkor a névjegyeket automatikusan, de akár manuális irányítással is szinkronizálhatjuk.

Ezeken kívül még számos más platform megnyílik előttünk, ha elvégezzük a három perces Gmail regisztráció folyamatát. Globálisan, a legtöbb helyen elfogadott rendszer, melyet  bátran használhatunk.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük