Miért kell a prémium linképítés?

Weboldallal, bloggal vagy webáruházzal rendelkezők már biztosan szembesültek azzal a problémával, hogy a keresési találatok között csak a hátsóbb, akár 8-9 oldalon jelennek meg. Ezzel számos látogatótól és potenciális vásárlótól elesve.

Szerencsére van néhány lehetőség, amit tehetünk annak érdekében, hogy előrébb jussunk néhány oldalnyival vagy, ha ügyesek vagyunk akár teljesen előre is kerülhetünk. Ebben a folyamatban fontos tényező lehet a prémium linképítés.

A tartalom mellett a prémium linképítés is fontos

Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk a keresőoptimalizálás. Ennek lényege, hogy az oldalunk relevánsabb találat legyen, mint a többi oldal. Ezt úgy tudjuk kivitelezni, hogy az előre meghatározunk néhány kulcsszót és kifejezést, amire szeretnénk, hogy megjelenjen az oldalunk.

A megjelenítendő tartalmat eköré a néhány kifejezés köré kell felépítenünk, úgy, hogy az teljesen értelmes, nyelvtani és logikai hibáktól mentes, közérthető és átlátható legyen. Minél többször szerepelnek a kulcssavak az oldalunkon, annál nagyobb valószínűséggel kerülünk a találatilista elejére.

Habár a szavak számát az algoritmusok számolják, és a minél több annál jobb, a szavak értelmét az emberek tudják. Figyeljünk arra, hogy értelmes szöveget publikáljunk, ugyanis a szóismétléssel csúfított tartalom nem fog új olvasókat vonzani.

A szövegírás ma már külön szakma, és nem szabad rábízni olyan írókra, akik most látnak először billentyűzetet. A SEO szövegírás során a keresőoptimalizálási elveket szem előtt tartva készülnek el a vadiúj tartalmak, ehhez pedig szintén szakember szükséges.

A másik feladat a linkek építése. Egy linképítő tudja, hogyan kell felépíteni az oldalainkra mutató hivatkozásokat, amellyel jobb helyezéseket érhetünk el a Google keresőben. Mint minden más SEO feladatnál, itt is a fokozatos építkezés a siker titka. Ha a linképítés eszetlenül történik, akkor még nagyobb károkat is okozhat, mintha nem történne, így nem szabad tömegesen spam linkeket építeni.

A legjobb, ha megkéjük egy SEO szakember segítségét, aki elvégzi ezt a feladatot a többi keresőoptimalizálási feladat mellett. Nem hiába prémium linképítés a feladat neve, csak ezzel lehet előrébb jutni.

Megjelenés

Oldalunk megjelenése passzoljon a modern weboldalakkal szemben támasztott elvárásoknak. Ez néhány egyszerűbb dolgot jelent: legyen letisztult és átlátható, ne legyen tele fölösleges és rámenős reklámokkal, legyen rendezett és felhasználóbarát. Egy kellemes weboldal design csodákra képes. Ha az olvasók vagy vásárlók nem érzik nyomasztónak és zsúfoltnak az oldalunkat, szívesen visszatérnek majd a jövőben is, sőt akár ismerőseiknek is ajánlhatnak bennünket.

Ha a látogatók sokáig maradnak az oldalunkon, az a keresőmotorok számára rendkívül pozitív dolog. A rangsorolásba az is beleszámít, hogy az olvasók mennyi időt töltenek el egy-egy weboldalon. Így, ha a zsúfolt megjelenés vagy a nyomasztó design elrettenti őket, a rövid olvasási idők miatt negatív értékelésben lesz részünk. Ha viszont a megjelenés és a tartalom is megnyeri őket, akkor több időt fognak eltölteni, több cikket fognak elolvasni vagy éppen több terméket fognak megrendelni és ezek miatt feljebb és feljebb kerülünk a releváns találatok listáján.

Ezekkel az apró ésszerű lépésekkel jelentős javulást érhetünk el a kattintók számát tekintve és növekedhetnek az eladásaink vagy a rendszeres olvasóink száma.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük