Szuper ételek a még fehérebb fogakért

A legtöbb ember egészséges és fehér fogakat szeretne. Napjainkban már vannak komoly és költséges eljárások, melyekkel kifehéríthetjük fogainkat, ám ezek macerásak lehetnek. A fogorvosi ellátás szintén komoly költségekkel járhat, így megéri a megelőzést választani és nem a megoldást. A következő 5db étel rendszeres fogyasztása, a sok egészséges tulajdonságaik mellett, még a fogaink épségét is őrzik.

Karfiol

A karfiol elfogyasztása sok rágással jár, így sok nyál szükséges hozzá. A nyál természetes módon tisztítja a fogainkat, őrzi a fehérségüket és a ragyogásukat. A karfiolt könnyen beépíthetjük étrendünkbe és többféleképpen is elkészíthetjük. Fogyaszthatjuk akár köretként, savanyúságként, főételként vagy akár levesekben.

Eper

Ez a rendkívül közkedvelt gyümölcs sok-sok pozitív hatással van a szervezetünkre. Sötét színéből kiindulva nem is gondolnánk, de fehéríti a fogainkat. Az eper nagyon sok úgynevezett almasav enzimet tartalmaz, ami a fogainkat segíti. Igyekezzünk belőle minél többet fogyasztani és legfőképpen önmagában. Ha cukorral, csokoládéval, pezsgővel, tejszínhabbal vagy hasonló édességgel fogyasztjuk, rengeteget veszít a pozitív hatásiból és nem ugyanúgy élül be szervezetünkbe. Inkább próbáljuk salátánkat vagy turmixunkat feldobni vele.

Sajt

Már gyerekkorunkban megtudtuk, hogy a tejtermékek milyen fontosak a csontjaink számára. A tej, a sajt, a joghurt mind-mind rengeteg kalciumot tartalmaz, ami a fogaink számára nélkülözhetetlen. A sajt fogyasztása, pont, mint a karfiol esetében, viszonylag sok rágást igényel, így az extra nyáltermelés pluszban jól tisztítja a fogainkat.

Alma

Az alma, mint tudjuk, távol tartja az orvost, így a fogorvost is. Az alma fogyasztása közben, a fogaink a súrlódás hatására tisztul. Ehhez hasonló elven a sárgarépa fogyasztása is sokban segít fogaink egészségesen tartásában. Fogorvosok javaslata szerint, ha étkezés után nem tudunk fogat mosni, fogyasszunk el egy almát.

Zeller

A zeller nem csak a fogak fehéren tartásában segít, de teljes szájüregünk és ínyünk egészségét is biztosítja. Ha fontos számunkra a fogaink épsége és szeretnénk megőrizni mosolyunk szépségét, fogyasszunk minél többet ezekből az ételekből. Néhány alma, zeller és eper elfogyasztása sokkal költségkímélőbb, mint később a fogorvosi kezeléseket megfizetni. Sőt, fogaink egészségét leszámítva, ezek az ételek az egész testünk egészségét megőrzik.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük