Lassan folyik le a víz a mosogatóban? – 5 házi praktika a megoldásra

A konyhában gyakran fordul elő, hogy lassan folyik le a víz, bugyborékol vagy éppen a dupla mosogatónál feljön a víz. Szerencsére, ha ilyen problémák merülnek fel, házilag is meg lehet őket szüntetni.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a módszereket, amelyek az ad-hoc duguláselhárítás esetén beválhatnak.

Mielőtt bármihez is nyúlnánk, fontos emlékezni arra, hogy különböző anyagok kémiai reakcióba léphetnek egymással. Ekkor szúrós szagú gázok alakulhatnak ki, amelyek fejfájást okozhatnak. Figyeljünk az alapos szellőztetésre és ne keverjük egymással a vegyszereket!

Konyhamalac

A konyhamalac egy nagyon hasznos eszköz, azonban időnként ott is képes elakadni a szemét. Ha lassan megy le a víz, lehet, hogy eldugult az aprító.

Ellenőrizzük, hogy nem akadt-e bele valami szennyeződés. Indítsuk el a szerkezetet és hagyjuk egy kicsit dolgozni. Néha már ez is megoldja a problémát.

Forró víz

Forraljunk vizet vízforralóban vagy egy nagyobb lábasban a tűzhelyen. Várjuk meg míg, szép lassan távozik a felgyűlt koszos víz. Ezt követően öntsük a forró vizet a lefolyóba.

Ismételjük meg többször is ezt a folyamatot. Az esetlegesen lerakódott olajat, ételmaradékokat a forró víz feloldja és a lefolyó újra rendesen fog működni.

Só + forró víz

Ha a tiszta forró víz nem segített, akkor próbálkozzunk a következővel. Győződjünk meg arról, hogy nincs víz a mosogatóban. Ezután öntsünk fél csésze étkezési sót a lefolyóba, hagyjuk állni néhány percet, majd öntsük rá a forró vizet.

Ezt a módszert is megismételhetjük néhányszor, de figyelni kell arra, hogy a sok só nehogy tovább rontsa a problémát.

Szódabikarbóna + só + forró víz

Keverjünk össze fél csésze sót és egy csésze szódabikát. Töröljük szárazra a lefolyót, majd öntsük be a keveréket. Várjunk néhány órát állni, majd forró vízzel öntsük le.

Természetesen itt is ügyelni kell arra, hogy a végén jó sok vizet borítsunk a lefolyó nyílására.

Szifon

Ha szerencsések vagyunk, akkor a dugulás csak a szifonnál van. Tegyünk vödröt a szifon alá és csavarjuk szét a szerkezetet. Tisztítsuk meg a szennyeződéstől, majd csavarjuk vissza.

Az összeszerelés után mindenképpen ellenőrizni kell, hogy jól zárnak-e a szifon részei, mert a csöpögő eresztések később komoly károkat okozhatnak.

Bizonyos esetekben mi magunk is megtudjuk oldani a problémákat. Ha viszont a fent említett praktikák egyike sem vált be, akkor duguláselhárítási szakember segítségére lesz szükségünk. Velük a saját weboldaluk kapcsolatfelvétel részén vagy a Google profilban megadott telefonszámon lehet kapcsolatba lépni.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük