Ismerjük meg a babakarámot!

A babakarám elsőre egy furcsa kifejezés, hiszen nem a babákkal kapcsolatos témákhoz kapcsoljuk a karám szót. Ugyanekkor a szó ebben az esetben nem a bezártságra utal, hanem sokkal inkább az ezzel járó biztonságra.

Hogyan használható a babakarám?

A babakarám két féle módon használható.

Az első, mikor el szeretnénk gyermekünket zárni a lakás valamely része elől. Ez lehet akár a lépcső vagy valamely szoba, amely nem biztonságos a baba számára.

A gyermekek rendkívül érdeklődők, össze-vissza mászkálnak, hogy fel tudják fedezni a lakás minden izgalmas zugát. Hányszor megesik, hogy valami olyat találnak, amihez nem szabadna nyúlniuk? Felfedeznek egy törékeny tárgyat, vagy esetleg a munkához tartozó papírokat és egy szempillantás alatt meg is történhet a baj. A babakarám segítségével gyermekünk biztonsága és a mi lelki nyugalmunk is egyszerűen megőrizhető.

A másik felhasználási mód, mikor elkerítjük vele a babánkat a külső behatásoktól. Sokkal nagyobb teret biztosít gyermekünk számára, mint az ágya vagy egy járóka. A babakarám lehetővé teszi, hogy biztonságban és önfeledten játszadozhasson a gyerkőc. Egy egyész nagy vidámparkot rendezhetünk be kicsinek és a karámon belül biztonságosan mászkálhat a babánk.

Akármennyire is imádjuk gyermekeinket és szeretünk velük időt tölteni, mégis szükségünk van pihenésre és egy kis lazításra is. De minden szülő tudja, kicsi baba mellett csak akkor lehet pihenni ha, tudjuk, hogy biztonságban van.

Erre nyújt megoldást a babakarám. Olyankor is nagyon praktikus például, mikor valamit el kell intézni (főzés, munka, stb.). Nincs idő a kicsivel játszani, de ebben az eszközben biztonságosan el tudja foglalni magát.

A babakarám sok féle anyagból készülhet, azonban a fából készített a legnépszerűbb. Nem csoda, hiszen ez egy teljesen biztonságos anyag a kicsik számára, akik szeretnek mindent a szájukba venni.

A rácsos szerkezetnek köszönhetően pedig folyamatosan a gyermeken tudjuk tartani a fél szemünket.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük