Hogyan használható az eldobható e-mail?

Nagy népszerűségnek örvendenek napjainkban az ideiglenes e-mail címek, hiszen a legtöbb internetes szolgáltatáshoz szükség van egy postafiókra. Viszont nem érdemes a saját, jól bevált címünket megadni, mert ezután nagyon sok reklámlevelet kaphatunk, így alternatív megoldást kell használnunk.

Egy eldobható e-mail cím gyorsan létre hozható, és pillanatokon belül fel is használható. A kezelése még az internetezésben kevésbé jártas felhasználóknak sem okoz gondot, de azért érdemes áttekinteni, hogyan is működik egy ilyen rendszer.

Gyakorlatilag csak egy weboldalt kell megnyitnunk

Az eldobható e-maileknél többféle megoldás létezik, néha a szolgáltatók előírják a regisztrációt. Az olyan oldalak azonban, mint például az eldobhato-level.hu, nem kérnek regisztrációt, így azonnal munkára foghatók. Az ideiglenes e-mail címek létre hozását és használatát is ezen az oldalon keresztül mutatjuk be.

Az eldobhato-level.hu oldalt megnyitva rögtön láthatunk egy ideiglenes e-mail címet, amelyet csak ki kell másolnunk. Más teendőnk nincs, nem kell aktiválni a címet, hiszen már azonnal működik. Elég bemásolnunk annak az internetes szolgáltatásnak a megfelelő mezőjébe, amelyhez szükségünk van egy átmeneti postafiókra.

Ezután lejjebb görgetve, az eldobhato-level.hu oldalon láthatunk egy beérkezett üzenetek elnevezésű területet. Ez gyakorlatilag a postafiókunk, és a rajta forgó nyíl is mutatja, hogy folyamatosan ellenőrzi, nem kaptunk-e a vadiúj eldobható e-mail címünkre levelet. Ha kaptunk, akkor annak fejléce és adatai a beérkezett üzenetek felületen jelennek meg, és rákattintva olvashatjuk a levél tartalmát.

Más teendőnk nincs. Az eldobhato-level.hu oldalt a levél tartalmának megismerése után be is zárhatjuk, de akár új címet is kérhetünk egy másik feladatra. Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ez az egész rendszer az ideiglenességről, átmenetiségről szól, ezért olyan dolgokat nem ajánlott az eldobható levélcímünkre kérni, melyekre hosszú távon is szükségünk van. Arra tökéletes a hagyományos e-mail címünk, ezt az okos szolgáltatást pedig használhatjuk a spamek elkerülésére.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük