újszülött bugyipelenkában

Tippek a bugyipelenka használatához

Tudta, hogy az újszülött babák nagyjából hússzor pisilnek naponta? Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szuper nedvszívó képességgel rendelkező pelenkákat már feltalálták! Ha nem így lenne, gyakorlatilag egész nap csak cserélgethetnénk a pelusokat ami még egy kedvező pelenka akció esetén is drága mulatság lenne.

Sajnos a pelenkázás nem csak abból áll, hogy levesszük a bevásárló központ polcáról a szükséges kellékeket és hip-hop már fent is van a gyereken. Ennél egy kicsit hosszabb a procedúra. Ebben a cikkben összefoglaltuk, hogyan javasolt tisztába tenni a család legkisebb tagját. Lássunk is hozzá.

10 lépés a megfelelő pelenkázáshoz

  1. Mossuk meg a kezeinket pelenkázás előtt és után. A higiénia minden helyzetben fontos.
  2. Fektessük a babát egy sima, vízszintes felületre. Figyeljünk, hogy az egyik kezünk mindig legyen a csöppség testén, ezzel megelőzhetjük a nemkívánt baleseteket.
  3. Mindig tartsuk a szemünket a csemetén, elég csak egy pillanat és már akár 1 méterre is eltávolodhatnak tőlünk.
  4. Nyissuk ki a bugyipelenka két szélső oldalán található tépőzárat, húzzuk le, majd göngyöljük össze és helyezzük a szemetesbe.
  5. Alaposan tisztítsuk meg a csemete bőrét lehetőleg egy illatmentes és meleg törlőkendővel.
  6. A két bugyipelenka csere között javasolt letakarni a kisfiúbabák nemiszervét kendővel, így megúszhatjuk a meglepetéseket.
  7. Kenjük be alaposan popsikenőccsel a bőrfelületet. Ez véd az irritációtól, a bőr kiszáradásától.
  8. A bokánál fogjuk meg óvatosan a csöppséget és emeljük meg, eközben csúsztassuk a pelenkát a fenék alá.
  9. A bugyipelenka alapos rögzítése nagyon fontos lépés, hiszen a rosszul felrakott pelus szivároghat, ami nemkívánt plusz problémákat jelenthet, továbbá diszkomfortot okoz a babáknak.
  10. „Kettő ujjnyi hely” szabály: ahhoz, hogy meggyőződjünk arról, a bugyipelenka helyesen kerül felhelyezésre, a pelus és a lurkó pocakja között még van kettő ujjnyi hely!

Ha ezzel mind elkészültünk, akkor folytatódhat a játék egészen a következő pelenkázásig.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük