Székesfehérvári pihenés a Pe-Ki Lux Apartmanban

Kedvenc évszakom az ősz, városok felfedezésére, múzeumok, meleg vizű fürdők látogatására ilyenkor indulunk a párommal. Idei első választásunk Székesfehérvárra esett. Könnyen megközelíthető minden irányból, egy gazdag történelmi múltú város, mely számtalan felfedezni valóval vár minden idelátogatót, Fejér megye: csillogó koronájaként.

A megyeszékhely folyamatos fejlődése, mind a rendezvények, mind gasztronómiai tekintetben, szinte vonzza a turistákat, és a gazdag kínálata miatt mindenképp több napra érdemes tervezni az itt tartózkodást.

Hatalmasat fejlődött a szálláskínálat

Mi sem tettünk másképp, szállást kerestünk és találtunk is, hiszen hatalmasat fejlődött a szálláskínálat a városban, mely tükrözi látogatottságának mércéjét. A sok szép szálláshely közt hamar rábukkantunk a Pe-Ki-Lux  apartmanra, mely nagyszerű kiindulási pont.

Az épület egy új városrészben található, (Harmatosvölgyben) könnyen megközelíthető bármelyik irányból, a parkolás megoldott. Másfél szobás, nappali konyhás lakás, mely rendelkezik minden kényelemmel, ízlésesen berendezett, ami számunkra fontos, van szép nagy terasza is. Ebbe a fogadott otthonunkba, minden kirándulás után öröm volt visszatérni!

A fürdőszoba teljesen felszerelt, hajszárítóval, törölközőkkel, kozmetikumokkal és okos mosógéppel. A konyha ízlésesen, modernül kialakított, akár önellátók is lehetünk, van tűzhely, sütő. Mi csak a reggelinket és néha a vacsoránkat fogyasztottuk itt el, vízforraló, amihez teák is voltak és kenyérpirító állt rendelkezésünkre, de legjobban a Tschibo kávéfőzőnek örültünk, amihez a vendéglátóink kávékapszulákat is készítettek be.

Van klíma,tv amihez sok csatornás előfizetés tartozik, a nélkülözhetetlen wifi is korlátlanul használható. A hálószoba kényelmét elsősorban a hihetetlen kényelmes boxspring ágy biztosította, lehet tv-t nézni, mert a hálóba is került készülék.

A kirándulásra három nap jutott

Hétvégi kiruccanásunkra három nap jutott, ami alatt sikerült felkeresnünk a főbb nevezetességeket, mint: az Országalma és Városház tér, Koronázó Bazilika Romkertje, a Városházán kiállított Szent Korona másolatát, a Bory várat, az Órajátékot, a Püspökkútat, Székesegyházat, a Szent Anna kápolnát és végezetül az Árpád fürdő Pazar szolgáltatásaival zártuk a kikapcsolódásunk napjait.

A híres török fürdő kényeztetés a testnek, feltöltődés a léleknek. Pihenésre kiválóan alkalmas, átbeszélhettük a hétvége élményeit, a szauna világában alapos méregtelenítéssel izzadtuk ki magunkból a káros anyagokat, amihez profi szauna szeánszokat tartottak. Feltöltődve, kellemes emlékekkel, a szállás és a város szeretetével hagytuk magunk mögött a Királyok Városát azzal a tudattal, hogy visszatérünk, mert sok látnivalót kínál még nekünk.

Szívesen ajánlom úti célként Székesfehérvárt, mely minden tekintetben hordozza Magyarságunk sorsát, örökségét. Meleg szívvel ajánlom bárkinek, aki szereti az ízlés és kényelem tökéletes összhangját, és szeretne elégedetten hazatérni a városból, hogy nézzék meg a Pe-Ki-Lux apartmant, tervezhetnek rövidebb-hosszabb távra, a szálláshelyben nem fognak csalódni.

Lépés Magazin

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük