Rendkívüli tippek az egészség és a szépség megőrzéséhez

Igyál meleg vizet citrommal és erős pirospaprikával

Tedd meg, amint reggel éhgyomorra felkelsz. Ez a rituálé kivételes stimuláns a májnak – testünk fő tisztító szervének.

A máj húgysavat választ ki és epelevet hoz létre, hogy eltávolítsa a környezetből és a mindennapi életünkből a mérgező salakanyagokat, amelyek egyébként hosszabb ideig maradnának az emésztőrendszerben.

A csípős pirospaprika citrommal kombinálva fokozza a tisztító hatást és emeli a testhőmérsékletet, ami viszont serkenti az emésztést.

Hagyja abba a folyadékfogyasztást étkezés közben

Az emésztés rendkívül fontos az egészség, a jó alak és a lelki egyensúly szempontjából. Megfelelő emésztés nélkül számos kellemetlen érzés jelentkezik a szervezetben – emésztési zavar, ingerlékenység, puffadás, letargia, fejfájás, kielégíthetetlen éhség és még depresszió is.

Képzeld el, hogy minden nap csinálsz valamit, ami tudaton kívül egy vagy több ilyen tünetet okoz. Szeretné tudni, mi az? Gondolkodtál már azon, hogy mit és mennyi folyadékot viszel be az ételeddel?

Az étkezés közbeni folyadékbevitel hígítja a természetben előforduló élelmiszer-enzimeket és a gyomornedvet, ami megnehezíti az emésztést. Ha jól rág (és nyálat termel), kényelmesen kell étkeznie anélkül, hogy extra folyadékra lenne szüksége.

Hanyagold  a feldolgozott cukrot az étrendedből

A kulcs itt a cukrok fogyasztása, de a szervezet által könnyebben befogadható formában, olyan forrásokból, amelyek az egész szervezet számára hasznos tápanyagokat, ásványi anyagokat és vitaminokat szállítanak.

Ha kerüljük a nádból, répából és kukoricából származó mesterséges cukrokat, de továbbra is mértékkel élvezzük a természetesen előforduló cukrokat, akkor igazán jó egyensúlyt teremtünk az életünkben.

A feldolgozott cukorral az a probléma, hogy savas környezetet hoz létre a szervezetben, mivel a feldolgozás során ásványi anyagokat vonnak ki belőle. Ne feledje, hogy ha a test környezete lúgos, akkor betegségek nem alakulhatnak ki.

A következő természetes cukorforrásokat ajánljuk:  gyümölcsök, kókuszpálmacukor, nyers méz, juharszirup, datolyacukor, szárított gyümölcsök.

Böjtölj minden nap legalább 12 órán keresztül

Próbáljon meg 12 órát kihagyni az esti utolsó étkezéstől a másnapi reggeliig. Ez a szokás rendkívül hasznos egészsége, fiatalsága és szépsége szempontjából.

A szervezetnek minimum 8 órára van szüksége a napközben elfogyasztott élelmiszerek feldolgozásához. Ha ehhez az időhöz még 4 órát adunk anélkül, hogy több feldolgozandó ételt eszünk, szervezetünk méregtelenítő rendszerbe kerül, és több ideje lesz az elhalt és elhaló sejteket a testtől elkülöníteni.

Ebben a pihenőidőben a szervezet serkenti az új sejtek fejlődését és regenerálódását is. Az öregedés akkor következik be, amikor több sejtünk pusztul el, mint amennyi termelődik. Ha minden nap elegendő időt adunk testünknek az élelmiszerek feldolgozására, az elhaltak elkülönítésére és az új sejtek fejlesztésére, akkor hozzáférhetünk a szökőkúthoz.örök fiatalság.

Igyál minden nap egy zöld italt

A zöld ital fogyasztása a legjobb módja annak, hogy szervezetünket klorofillal lássuk el és a lúgos környezetet a szervezetben tartsuk.

Mind a zöldlevek, mind a zöldturmixok fogyasztása fontos része az egészség és a vitalitás megőrzésének. A zöld levek hatalmas mennyiségű tápanyaggal látják el a szervezetet, a zöld turmixok pedig a teljes rost miatt fontosak.

Ha megrágja a zöld italait, a szervezet képes lesz feldolgozni és learatni a szükséges előnyöket. Ezért ne nyelje le közvetlenül a turmixot vagy gyümölcslevet – meg kell rágnunk, hogy az emésztőenzimek aktiválják varázslatukat.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük