Minden, amit a spirituális utazásról tudni érdemes

Megállítani az időt, és lefagyasztani mindent magunk körül úgy, mint egy sci-fi filmben, hogy lehetőségünk legyen egy kicsit önmagunkkal foglalkozni, rendkívül csábító gondolat. Mivel azonban nem rendelkezünk ilyen szuper erővel, más opciókat kell keresnünk, mint amilyen például egy spirituális utazás valamilyen távoli országba.

De hogy is néz ki egy ilyen spirituális utazás?

Általánosságban elmondható, hogy a spirituális utazás lehetőséget nyújt számunkra, hogy megtapasztalhatjuk a teljes megújulást, és magas szintű önismeretre tegyünk szert. 

A szervezők olyan országokba kalauzolnak el minket, ahol a természet csodái vesznek körül, és olyan programokban lehet részünk, amely a szokványos turisták számára elérhetetlen. Részt vehetünk például egy ősi buddhista szertartáson, felkereshetünk egy maja falut a helyi sámán kíséretében, vagy pihenhetünk a Himalája kapujában, a Phewa tó partján. 

Ráadásul a repjegyekről, a különféle illetékekről, az adott országban történő közlekedésről, és az ellátásunkról is gondoskodnak. Így biztosak lehetünk abban, hogy semmiféle rejtett költség nem lesz. Csupán minimális költőpénzre lesz szükségünk.

Ki vehet részt?

A spirituális utazáson bárki részt vehet, akinek van rá kerete, és eltökélte magát az iránt, hogy egy kicsit önmagára koncentrál. Mindazonáltal többet profitálhatunk az élményből, ha szeretjük felfedezni az élet más dimenzióit, vagy ha kíváncsi embernek tartjuk magunkat.

De egy spirituális utazás abban az esetben is rendkívül hasznos, ha már az önfeltárás útján járunk. Hiszen nagyszerű módját jelenti annak, hogy felgyorsítsuk a belső utazásunkat, és kitöltsük a hiányzó réseket.

Előnyei

A spirituális utazásnak számos előnye van. A hazatértünk után sokkal pozitívabbak és együttérzőbbek leszünk, valamint nő az önbecsülésünk.

Ezenkívül megtapasztalhatjuk az igazi mély ellazulás érzését is, amely nagyobb produktivitáshoz és motivációhoz vezet az életben. Továbbá lehetőségünk lesz kapcsolatba lépni a természettel, ami tökéletes gyógyír a stresszre, és növeli a kellemes érzéseket. Ezeknek a pozitív neuronoknak a stimulálása következtében pedig idővel az általános egészségügyi állapotunk is javulni fog. 

Végül nagy az esély arra, hogy ezeken az utakon hasonló gondolkodású emberekkel találkozunk, ami megkönnyíti az erős, pozitív és tartós barátságok kiépítését.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük