Hogyan magyarázzuk el a borbélyunknak, hogy pontosan mit is szeretnénk?

Ha egy új borbélyt vagy egy vadiúj frizurát szeretnénk kipróbálni, az az esetek többségében  a félreértések miatt csalódással végződik. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben adunk néhány tippet, amelynek segítségével könnyebben elmagyarázhatjuk, mit is szeretnénk pontosan.

Meséljünk a borbélynak az életmódunkról!

Ahhoz, hogy olyan frizurát tudjon nekünk készíteni, amelyet garantáltan imádni fogunk, a borbélynak többet kell tudnia rólunk és az életmódunkról. Tehát meséljük el neki, hogy hol dolgozunk, mit csinálunk a szabadidőnkben, hová megyünk hétvégén, hogyan viseljük a hajunkat, használunk-e rá valamilyen terméket, és bármi egyéb olyan infót, amelyről azt gondoljuk, hogy hasznos lehet.

Mondjuk el mennyi idő telt el a legutóbbi hajvágása óta!

Egy borbély tisztában van azzal, hogy körülbelül mennyi ideig tart a haj növekedése, így ha elmondjuk neki, mennyi idő telt el az utolsó hajvágásunk óta, lesz előtte egy vázlatos kép arról, hogyan nézhetett ki a hajunk akkoriban. Innentől kezdve pedig már csak annyi dolgunk maradt, hogy eldöntsük, ugyanazt a fazont szeretnénk-e, vagy most inkább változtatnánk egy kicsit.

Fogalmazzunk konkrétan!

Ez egyszerűnek tűnhet, de sajnos a legtöbbünk nem képes arra, hogy konkrétan körbeírja, mit is szeretne. Helyette inkább olyan kezdetleges kérésekkel érkeznek, mint a “legyen felül hosszú, oldalt pedig rövid”. Bár egy borbély szakértő a szakmájában, de nem gondolatolvasó. Így ebben az esetben nem garantálható, hogy olyan frizurát alkot majd, amely elnyeri a tetszésünket.

Kérjük meg ehelyett inkább, hogy kezdje hosszabb beállítással, és fokozatosan rövidítse le a hajunkat, amíg meg nem találja kívánt stílust. A hosszabb hajú férfiak réteges vágást is kérhetnek, ami több mozgást és dimenziót ad a hosszabb frizurának. De, ha nem szeretnénk azt, hogy a két oldal egyforma hosszú legyen, akkor kérhetünk akár kúpos vágást is, ami azt jelenti, hogy a haj fokozatosan rövidül az alsó hajvonalhoz közeledve.

Egy kép többet ér ezer szónál

Annak érdekében, hogy elkerüljük a félreértéseket, a legbiztosabb módszer, ha egy referencia fotóval érkezünk a borbélyhoz. Szerencsére az olyan oldalaknak köszönhetően, mint amilyen a Pinterest, Tumblr vagy az Instagram, minden eddiginél könnyebb találni inspiráló képeket ebben a témában.

Egyébként mi is ezt a taktikát alkalmaztuk az első látogatásunk során a Barber World-nél Budapesten. Anikónak csak pillantást kellett vetnie a képre, és máris tudta, hogy mik is az elképzeléseink.

Barber World

Cím: Budapest, Rákóczi út 9, 1088 Magyarország

Telefonszám: +3616110878

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük