Miben más egy ipari gáztűzhely?

Az ipari gáztűzhelyek minden ipari konyha alapfelszereltségének számítanak, mivel könnyen kezelhetők, nagyon megbízhatóan működnek, és rendkívül gazdaságosak. A nagykonyhai gépek kínálatában azonban már megszokhattuk, hogy teljesen más méretekkel kell számolni, ugyanez igaz ezekre a berendezésekre is.

Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy miben más egy ipari gáztűzhely, mint a mindennapok során megszokott változatok.

Alapvetően egy ipari gáztűzhely pont úgy működik, mint egy otthoni

A nagykonyhákban felállított gáztűzhelyek olyan sokban nem is térnek el azoktól a gépektől, melyek minden otthonban megtalálhatók. Azt azonban érdemes tudni, hogy ezek az eszközök megvásárolhatók kettő, négy vagy hat égőfejjel, attól függően, hogy mekkora teljesítményre van szükség a konyhában.

A típusa lehet asztali vagy szekrényes, és egyes esetekben sütő is megtalálható a készülékben. Ráadásul ez utóbbi sokszor elektromos, így a kétféle energiatípus előnyei egyaránt kihasználhatók. Mivel mindegyik ipari gáztűzhely strapabíró kialakítású, ezért akár 20-50 literes edényeket is fel lehet rájuk tenni, ami csak vízzel számolva is 20-50 kilogramm terhet jelent égőnként.

A szigorú élelmiszerbiztonsági előírások ma már megkövetelik, hogy az ipari gáztűzhely modellek rozsdamentes acélból készüljenek, így sokkal kisebb a kórokozók elszaporodásának lehetősége, ráadásul könnyeb is letakarítani az eszközöket.

A legfőbb előny, ami a gázüzemű tűzhelyekhez kötődik, az maga az energiaforrás, mivel a berendezés bekapcsolását követően azonnal érkezik a hő, és nem kell megvárni a felmelegedést, mint az elektromos változatok esetében. A gázrózsák teljesítménye ráadásul nagyon finoman szabályozható, a tekerőgombok megfelelő pozícióba állításával.

A fentieket elolvasva azért érezhető, hogy az ipari gáztűzhelyek miben térnek el a jól megszokott, otthoni típusoktól. Pont ezek a tulajdonságok azok, amelyek olyan jól jönnek egy nagykonyhában, ahol sohasem állhat le a munka, ha ételkészítésről van szó.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük