A Stockholm-szindróma azt a kóros jelenséget takarja, amikor valakit túszul ejtenek, kiszolgáltatott helyzetbe kerül, és ahelyett, hogy mindent megtenne szabadulása érdekében, ennek az ellenkezőjét teszi. Nemcsak hogy maradni szeretne, de inkább fogva tartójával szimpatizál.

Sajnos ez valószínűleg a függő helyzet miatt alakul ki. Bár a fogva tartó bántalmazza áldozatát, de mivel az teljesen ki van szolgáltatva neki, sokszor a fogoly szerelmes lesz börtönőrébe.

Sandra Norak esete

Gyakorlatilag ez történt Sandra Norak-kal, aki csak 16 éves volt, mikor egy nála 20 évvel idősebb férfivel megismerkedett. A férfi az Interneten keresztül ismerkedett meg a lánnyal, akivel először csak leveleztek, majd a hetekig tartó csetelést személyes találkozás is követte.

A lány szinte azonnal beleszeretett a férfibe, aki kedves és figyelmes volt hozzá. Sajnos a lánynak addigi élete során nem sok szeretet jutott. Szülei beletemetkeztek a munkába, és az iskolában barátnőt sem tudott szerezni magának. Magányos volt nagyon. Végre úgy érezte, ő is kell valakinek, törődnek vele. És amikor a férfi elhívta magához, azonnal igent mondott.

Éjszakai élet

Sandra így került bele az éjszakai életbe. A férfi egy éjszakai mulatóba vitte, ahol dolgoznia kellett. Szegény lány évekig ragaszkodott fogva tartójához, mert a férfi szinte teljesen átmosta az agyát. Sandrának nem volt kihez fordulnia. Szüleitől félt, barátnője nem volt.

Nem volt könnyű, de Sandra egyszer csak felismerte, hogy milyen rossz helyzetbe került. Hat évébe került, mire sikerült kiszabadulnia, és most olyan nőket védelmez, mint amilyen egykor ő volt.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük