A legjobb felhőalapú játékszolgáltatások

A legjobb felhőalapú játékszolgáltatások Android, iOS, Windows és Mac PC számára. Játsszon HD minőségben konzolos játékokat mobiltelefonján vagy számítógépén a késleltetés és a számítógépes hardver probléma nélkül.

A Cloud Gaming technológia bevezetéséig nem volt kivitelezhető a csúcskategóriás játékok alsó kategóriás operációs rendszerében. A Cloud Gaming értékes előnyei, például a kiváló minőségű hardver iránti igény miatt a játékipar élén áll. Csak internetkapcsolat kell hozzá, és még egy átlagos operációs rendszer is hatékonyan futtatja a játékokat.

Nem kell telepítenie a játékot, és ez minimálisra csökkenti annak esélyét, hogy drasztikusan lemerüljön a RAM. A Cloud Gaming lényegében egy játék streaming technológia (hasonlóan a Netflixhez – egy videó streaming szolgáltatáshoz). A szolgáltatás lehetővé teszi, hogy játsszon egy játékot egy felhőkiszolgálón, és streamelje a játék hangját és videóját a webböngészőjében.

A felhőjátékokkal egyre többen játszhatnak csúcskategóriás játékokat csekély előfizetési díj ellenében. Ahogy az olyan technológiai óriások, mint a Google, sokat fektetnek a Google Stadia, egy jó játékplatform létrehozásába, egyre több vállalat törekszik erre. 

Ennek eredményeként rengeteg lehetőségünk van a felhőalapú platformokon a játékokhoz. És meglepetésünkre ezeknek a felhőalapú játékplatformoknak egy része ingyenesen is használható. Tehát ha új játékos van benned, de nincs számítógéped, próbáld ki ezeket a legjobb felhőalapú játékplatformokat. 

Ez növeli a játékokkal kapcsolatos ismereteit, és élvezheti a csúcskategóriás játékokat akár krumpli specifikációkkal rendelkező számítógépen is.

A legjobb felhőalapú játékplatformok

GeForce Now

A GeForce Now az NVidia által bevezetett felhőalapú játékszolgáltatás Windows, Mac, Android és SHIELD TV eszközökhöz, több mint 400 játékot támogat. Ezenkívül lehetővé teszi, hogy játékokat játsszon saját könyvtárából. A GeForce ultra-streaming módot biztosít, amely másodpercenként 60 képkocka/másodpercről 120 képkocka/másodpercre válthat másodpercek alatt.

A GeForce nem igényel frissítéseket vagy karbantartási akadályokat, és bármikor játszhat játékkal, amikor csak akar. Két lehetőség közül választhat – sugárzási minőség: 720p és 1080p. Ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassa ki a szolgáltatásból, 15–25 Mbps internet sávszélességre lesz szüksége. A GeForce csak a 64 bites operációs rendszereket támogatja.

PlayStation Now

Ha Ön a Playstation rajongója, csodálni fogja ezt a szolgáltatást. A PlayStation Now egy igény szerinti felhőalapú játékszolgáltatás, amely akár 800 PS2-, PS3- és PS4-játékot támogat, amelyek játszhatók a konzolodon. 

Arra is ad javaslatokat, hogy több tucat játékot tölts le, és játssz velük közvetlenül a konzolon. A PlayStation Ultra-Streaming módot kínál a késleltetés csökkentése érdekében, bár a szolgáltatás futtatásához PS4-vezérlőre lesz szüksége.

A szolgáltatás 720p sugárzási minőséget és 120 fps képsebességet biztosít. A minimálisan szükséges internet sávszélesség 5 Mbps. Az árak havi 9,99 dollártól kezdődnek; azonban hétnapos ingyenes próbaverzió is elérhető.

Google Stadia

A Google Stadiát tavaly mutatták be, amely a Google hozzájárulása a felhőalapú játékiparhoz. A Stadia olyan lenyűgöző funkciókat kínál, amelyek más szolgáltatásokból hiányoznak, mint például a 4K streamelés 60 képkocka/másodperc sebességgel, a Youtube integráció és havonta két ingyenes játék az előfizetőknek. 

A Google Stadia másik egyedi funkciója, hogy lehetővé teszi a fejlesztők számára a játék kiterjesztését, módosítását és a játékaik másolatainak elkészítését a felhőben.

A Stadia támogatja a vezeték nélküli kontrollert és a Chromecast Ultra-t a minimális késleltetés fenntartása érdekében. A Chromecast Ultra azt jelenti, hogy a játékokat közvetlenül a Windows és Android képernyőkön lehet játszani. 

10 Mbps internet sávszélesség szükséges a 4K minőség élvezetéhez. Az árak havi 9,99 dollártól kezdődnek, és ingyenes próbaverzió nem érhető el.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük