Tetőszigetelés fújható purhabbal

Idővel és a kedvezőtlen időjárásnak való kitettség miatt sok ipari épület és középület tetején vagy homlokzatán elkezdenek megjelenni a vízszivárgások, repedések és egyéb problémák. Ilyenkor nincs más megoldás, mint újragondolni a szigetelés kérdését. Ha pedig szigetelésről van szó, akkor azonnal a purhab jut eszünkbe.

Miért válasszuk a purhabot?

A poliuretán, más néven purhab, egy magas minőségű polimer, amelyet poliol és izocianát kombinálásával állítanak elő. A poliuretánhabot közvetlenül a helyszínen, speciális habgépekkel viszik fel a felületre.

Változó paraméterei miatt a poliuretán rendszerek számos változatban kaphatók, ami a purhabot univerzális hőszigetelő anyaggá teszi minden felületre. A piacon kapható poliuretánhabok nyitott és zárt cellás habokra oszthatók. A nyitott cellás habot magas hőteljesítmény jellemzi, és szerkezetét tekintve könnyű, páraáteresztő szivacs. Az ásványgyapot alternatívájaként funkcionál, és rugalmas, ami kiváló anyaggá teszi a szerkezetek és olyan anyagok szigetelésére, amelyek idővel megváltoztathatják az alakjukat, mint például a fa.

A zárt cellás poliuretánhabokat viszont a nedvességnek különösen kitett helyeken ajánlják szigetelőanyagként, mivel magas vízállóságot biztosítanak.

Purhab a tetőn

De mi a helyzet a tetőkkel? A mennyezetek elfelejtődnek, ha a tetőszigetelés esik szóba, pedig szigetelési problémáik is vannak, amelyek poliuretánhab alkalmazásával megoldhatók. A tető külső felületének poliuretán habszigeteléssel történő bevonása költséghatékony módon meghosszabbíthatja az élettartamot és javíthatja az energiahatékonyságot.

A poliuretánhab alkalmazása után a mennyezeti hőmérséklet több mint 30%-os csökkenése érhető el, és a hőenergia veszteségek szabályozásával és csökkentésével akár 40%-os energiamegtakarításunk lesz.

Hogyan kell alkalmazni poliuretánhabot a mennyezeten?

A mennyezeteket, mivel vízszintes burkolatról van szó, alulról permetezett poliuretánnal kell szigetelni. Ez a megoldás új építésű és felújított épületekre egyaránt érvényes. Érdemes megjegyezni, hogy a mennyezetre permetezett poliuretán kompenzálhatja a boltozat kisebb sérüléseit. Fontos azonban, hogy a mennyezeti tartószerkezetek fektetésekor ne sérüljön meg a hab, ezért mindig szakembereknek kell alkalmazniuk.

A permetezett mennyezetekre vonatkozó ajánlások

Ha fennáll a páralecsapódás veszélye, célszerű a forró felületre helyben párazáró anyagot helyezni, mivel ezek kémiailag kompatibilisek a poliuretánnal, és fenntartják a tapadás és folytonosság előnyeit.

Csak olyan céget alkalmazzunk, akik a szabványoknak előírt purhabbal dolgoznak. A felületnek, amelyre a purhabot fel kell vinni, mindig tisztának, száraznak és 5 fok feletti hőmérsékletűnek kell lennie.

A habot egymást követő rétegekben kell felvinni, a gyártó által ajánlott maximális rétegvastagság betartásával. Célszerű a mennyezeti rögzítőket a poliuretán felhordása előtt felszerelni, és figyelni arra, hogy a fújás mindig legalább két méterről történjen. Ha ezeket betartjuk, akkor nagyszerű tetőszigetelésünk lesz.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük