Telefontok divat: milyen az igazán nőies és férfias stílus?

Kutatások szerint tíz megkérdezettből mindössze ketten vélik úgy, hogy a telefontok egyetlen funkciója, hogy védje a készüléket. A többség szerint ennél sokkal többről van szó, amikor mobiltokot vásárolunk.

Számít az egyéni ízlésünk és az is, hogy mit szeretnénk mutatni magunkról a környezetünk felé. A színek, a minták, a felhasznált anyagok mind arról árulkodnak, hogy kik vagyunk legbelül. Így nem csoda, hogy az elmúlt években a telefontokok világában is kialakult a kifejezetten férfias és a jellegzetesen nőies irányvonal.

A nőies telefontok elegáns és felkelti a figyelmet

Kevés más olyan tárgy vesz minket körül, amit annyira gyakran és elmélyülten használnánk, mint az okostelefonunkat. Legtöbbünknek egyetlen készüléke van és rengeteg személyes adatot, információt, emléket tárolunk rajta. Az alkalmazások és a kialakult szokásaink miatt szinte egy napot sem tudunk eltölteni nélküle, ezért óvjuk és vigyázunk rá, amennyire csak lehet.

Mivel a mobiltelefonunkat ma már szinte bárhol és bármikor képesek vagyunk kézbe venni, nem mindegy, hogy hogyan néz ki. A nők számára rengeteg lehetőség adódik a tökéletes telefontok megtalálására. Egyéniségtől függően lehet egészen egyszerű, szolid. Ám a többség szereti izgalmassá és jól láthatóvá tenni kedvenc használati tárgyát.

A nők döntésében a színeknek fontos szerepük van, ezért a nőies színárnyalatok valóságos kavalkádja figyelhető meg a telefontok piacon. A dombormintás, motívumos, designer tokok vásárlóinak többsége nő, akik hajlandóak a telefonjukat is a ruhájukhoz, táskájukhoz, körmük színéhez igazítani.

A férfias telefontok egyedi és különleges

Szerencsére a tervezők a férfiakra is gondolnak, így ma már csodás telefontokok készülnek számukra is. Művészi kivitelezésű, vésett rózsafa, puha bőr vagy épp edzett üveg és fém keret alkothatja a férfias mobiltok alapját.

A férfiak számára készített telefontok esetében nem jelent hátrányt a kissé nagyobb súly és a robusztusabb megjelenés, ugyanis ezek a fogalmak is a maszkulin kategóriába tartoznak.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük