böngészés közben a weben

Nem mindegy, milyen tárhely szolgáltatót választunk

Cégünk jövője szempontjából nem mindegy, hogy milyen webtárhely mellett tesszük le a voksunkat. Ez egy komoly megfontolást igénylő stratégiai döntés.

Természetesen első hallásra jó ötletnek tűnik az, hogy inkább egy ingyenes webtárhely legyen az, amit választunk, hiszen akkor ez azt is jelentheti számunkra, hogy erre nem kell költeni, nem jelent költséget.

Nagyon gyakran azonban a legtöbb ingyenes dologról kiderül, hogy drágább, mintha már a kezdetektől fogva fizettünk volna érte. Ez a webtárhely esetében sincs másképp. Egy ingyenes szolgáltatás mindig kiszolgáltatott helyzetbe hoz minket. Lehetnek leállások, melyek esetleg annyira sokáig tartanak, hogy nem is fognak tovább működni.

Válasszunk inkább olyat, ami hosszú távon is megbízhatóságot jelent számunkra. Akkor is érdemes egy ilyen mellett dönteni, ha ezzel a költségeinket növeljük. Gondolkozzunk mindig hosszú távon, és akkor látni fogjuk, hogy a mai befektetés a biztonságos jövő záloga.

Folyamatos működés

A világhálón való jelenlétünknek mindig folyamatosnak kell lenni, ebben nem lehetnek szünetek, leállások Ezért mindenképp törekedjünk arra, hogy a webtárhely szolgáltatónk ezt lehetővé tegye, azaz napi 24 órában működjön a rendszer.

Ezt csak az igen nagy teljesítménnyel rendelkező számítógépek tudják produkálni, mert azoknak van nagy tárhelye. Nekünk csak az a dolgunk, hogy ebből a nagy tárhelyből egy kisebb részt meg tudjunk magunknak szerezni.

A honlapok jelentősége

Meglepő, de még ma is hallani olyan véleményeket cégtulajdonosoktól, hogy minek neki egy weboldal, neki arra semmi szüksége nincs, csak a macera van vele, úgysem ért hozzá, ha pedig egy számítástechnikus, vagy egy weblapkészítő segítségét kéri, az csak olyan költségnövelő tényező lesz, ami sosem térül meg. Pedig tudomásul kell vennünk, hogy egy jó weboldal vonzza a vásárlókat, ezáltal komoly szerepe lehet a vállalkozás jövőjét illetően.

Ezért mindenképp érdemes a WordPress tárhely felé fordulni, hiszen azt elég csak letölteni, és máris dolgozhatunk vele. Induláskor nyugodtan vegyük igénybe az ingyenes verziót, amíg belejövünk a kezelésébe. Használata során könnyebbséget jelent, hogy magyar nyelven is elérhető. Mivel könnyen áttekinthető, amatőrként is hamar át tudjuk látni a programot.

Ezt is olvassa el

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük